Temeljno Odpuščanje - Radical Forgiveness

Temeljno Odpuščanje - Radical Forgiveness

Radical Forgiveness je tehnika odpuščanja, ki nam proces odpuščanja in spuščanja poenostavi tako, da ga oblikuje v 5 korakov. Odpuščanje je pogosto tako težek proces ravno zato, ker je prisotnih in pomešanih veliko čustev; (od jeze, razočaranja, žalosti, strahu, sramu,..) občutkov (morda krivde, nemoči, frustracije, ...) in idej uma, ki ob vsem čustvenem dogajanju išče kdo je naredil prav in kdo ne, kdo je žrtev in kdo rabelj, mogoče kuje zamere al ideje maščevanja. Obenem pa si srce ob vsem tem  želi le odpustiti, spustiit in živeti v miru, a pogosto ne ve kako. 

 

Radical Forgiveness oz. Temeljno Odpuščanje kot sem se jo odločila prevajati, nas vodi skozi proces, ki nam omogoča osvoboditev od bolečin čustvenih ran in razrešitev nekonstruktivnih vzorcev, ki so morda ob nam zahtevnih dogodkih nastali v obrambo.

Proces petih korakov Temeljnega Odpuščanja je uporaben:

-  pri vseh težavah v odnosih (odnosi s starši, otroci, partnerjem, prijatelji, sodelavci,...)

-  finančnih težavah,

-  ob žalovanju,

-  preseganju posledic zlorab,

-  občutkih nemoči, neuspeha, zavrnjenosti, osamljenosti in tako dalje.

 

 

Uporaba tega orodja v življenju:

-Izboljša splošno počutje in zdravje (preko sproščanja napetosti in anksioznosti iz preteklih negativnih izkušenj in travm)

-Poveča nivo življenske energije (preko sproščanja čustvene teže, ki vas je držala nazaj in navzdol)

-Osvobaja bremen preteklosti (z razrešitvijo navezanosti na stare vzorce in omejitve)

-Povečuje občutek notranjega miru, svobode in izpolnjenosti (s prehajanjem v višje stanje zavedanje in sprejemanja, ki se zgodi, ko se »dvignemo« nad čustva in nad razum).

 

Avtor tehnike je Colin Tipping, učitelj in klinični hipnoterapevt, ki je s svojo ženo JoAnn že v 90 ih letih ustanovil neprofitno fundacijo za pomoč obolelim za rakom. Svoje svoje delo je opazil, da ima ravno ta skupina ljudi pogosto težave s potlačenimi čustvi  in odpuščanjem sebi in drugim in potrebujejo konkretno in hitro orodje, ki jim pri tem lahko pomaga. Navdihnjen je združil svoja znanja in oblikoval Radical Forgiveness, katero prevajam kot Temeljno Odpuščanje. Tehnika je požela dober odziv zaradi svoje učinkovistosti in začel jo je učiti po celem svetu. Njegova prva knjiga z naslovom Radical Forgiveness, ki je bila prvič objavjena  leta 1997 je sedaj prevedena v 12 jezikov in je leta 2015 bila med prodajnimi uspešnicami Amazona. 

 

Tehniko sedaj učijo coachi že v 50 ih državah sveta in z mojo pomočjo je prišla tudi v Slovenijo. Našla me je že leta 2015 in mi med drugim pomagala skozi prebolevanje izgube in preseganje nekaterih svojih vzorcev.  Z  veseljem jo, kot prvi Radical Forgiveness Coach v Sloveniji, delim med vse, ki si želijo učinkovito orodje za samopomoč.

 

Tehnika je primerna za vse, ki:

-Se vrtite v začaranih krogih ponavljajočih težav

-Ne znate preseči negativnih vzorcev

-Težko odpuščate ali spuščate (traja celo večnost, da greste »naprej«)

-Imate veliko potlačenih čustev in ne veste kako jih sprostiti na konstruktiven način

-Imate težave z odnosi in ne uspete doseči razumevanja/sprejemanja

-Nasploh za vse, ki iščete konkretno orodje za samopomoč v situacijah, ko vas nekaj vznemiri.

 

<< Zakaj je pomembno odpuščati?

<< Kako tehnika deluje?

<< Delavnica Temeljenega Odpuščanja